16 april 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

natuurlijke gezichtsverzorging 3

Eczeem behandeling

Veel mensen met eczeem maken gebruik van een eczeem crème tegen de roodheid of de jeuk en de schilfertjes, die er vanaf komen. De ene heeft meer last van eczeem dan de ander. Er zijn veel oorzaken op te noemen, waardoor iemand last krijgt van eczeem. De hoofdoorzaak is dan toch wel de erfelijkheid. Wanneer het in de familie voorkomt, is er een grote kans dat jij er ook last van kan gaan krijgen. Hoe erg je het krijgt, verschilt natuurlijk per persoon, maar als je er last van hebt, kan het enorm vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden, om de eczeem te kunnen behandelen.

Zalf of crème

Eczeem crème is er, zodat de huid niet uitdroogt. Het is namelijk belangrijk, dat de huid niet gaat uitdrogen. Om die reden moet je minimaal één keer op een dag een verzachtende crème of zalf smeren op de eczeemplek. Werkt dit toch niet goed genoeg tegen het uitdrogen van de huid, dan is er de optie om een zalf of crème waar hormoon in zit te gebruiken. Als je een crème of zalf met hormoon erin wilt gaan gebruiken, moet je minstens één uur wachten, voordat je de verzachtende crème of zalf erop smeert. Zodra het eczeem beter wordt, kun je minderen met de hormoonzalf en er uiteindelijk mee gaan stoppen. Het is wel belangrijk dat je de verzachtende crème blijft gebruiken, zodat de huid niet uitdroogt.

Overige medicijnen

Naast alle zalfjes en crèmes, kun je ook medicijnen krijgen bij ontstoken eczeem. Deze medicijnen doden alle bacteriën. Dit medicijn smeer je drie keer per dag op de eczeemplekken voor een week lang met de hormoon en de verzachtende zalf of crème. Uiteindelijk moet je verschillende soorten crèmes en zalfjes uitproberen, voordat je de juiste voor jou vindt. En als je niet zeker weet welke keus het beste is voor jou, vraag het dan aan de huisarts, zodat je een recept bij de apotheek kunt ophalen.