28 mei 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

schoorsteenveger Zoetermeer

Een vakbekwame schoorsteenveger in Zoetermeer

Vandaag zal voor de allereerste keer een schoorsteenveger in Zoetermeer langskomen. Wij wonen nog niet zo heel erg lang in onze huidige woning, maar dat wil niet zeggen dat er geen professioneel langs hoeft te komen om ons rookkanaal te reinigen. Wij weten van de buren dat de vorige bewoners er geen moeite voor deden om hun open haard brandveilig te maken, zij gebruikten deze nooit. Aangezien wij nog nooit zo een vuurplaats in ons huis hebben gehad, was dit voor ons alleen maar leuk om deze aan te steken. Maar voordat wij hieraan wilden beginnen, moest het wel veilig zijn.  schoorsteenveger Zoetermeer

Wat een gezelligheid

Precies op de afgesproken tijdstip kwam de bus van de schoorsteenveger uit Zoetermeer de straat in rijden. Een zeer vriendelijke medewerker stapte uit en ging meteen aan de slag. Met de hulp van een kleine camera werd ons rookkanaal gecontroleerd. Het was duidelijk dat de open haard heel erg lang niet gebruikt was, want deze zat van boven tot onder vol met rommel. Hadden wij deze aangestoken, dan was het zeker helemaal verkeerd afgelopen.

Inmiddels heeft de medewerker van Van der Meij alle rommel uit het rookkanaal gehaald en kunnen wij, zonder ons zorgen te hoeven maken, genieten van een gezellig vuurtje in huis.