28 mei 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

Leren mindfulness mediteren

Je hebt vast weleens gehoord van mindfulness mediteren, of in ieder geval over mediteren. Het is vandaag de dag erg populair geworden in de westerse cultuur en dit stemt mij in ieder geval positief. Het is bizar hoe we in onze maatschappij zo gericht zijn op meer, meer en meer. Mocht je interesse hebben in Oosterse culturen dan weet je waarschijnlijk al dat mediteren daar iets heel natuurlijks is. Zelf begon ik vier jaar geleden met meditatie. Al gauw merkte ik verbetering en begon ik mij er steeds meer in te verdiepen. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met transcendente meditatie, die is een diepere vorm van mediteren. Waardoor je echt veel dichter bij jezelf komt. Op een gegeven moment zag ik al mijn gedachtes voor mij, ik realiseerde me dat het alleen maar gedachten waren, verder niks. Ik kon dus zelf gaan bepalen hoe ik mij voelde. Dat was een werkelijke eyeopener. Ik wil graag kennis delen over meditatie, zodat men er in aanraking mee kan komen. Ik denk echt dat het een mens goed kan doen. Tegelijkertijd wil ik het ook aan niemand opdringen, ik denk dat je het vanzelf wel tegenkomt wanneer je het nodig hebt!