21 juli 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

cursus zakelijk schrijven

Cursus zakelijk schrijven? Tips!

Een moderne, zakelijke schrijfstijl is persoonlijk, activerend en makkelijk te lezen. Veel mensen denken dat een zakelijke schrijfstijl een afstandelijke schrijfstijl is. Met veel moeilijke woorden en jargon, vaktaal. Als je schrijft gebruik je vaak formeler taalgebruik dan wanneer je praat en dit is erg belangrijk. Cursus zakelijk schrijven nodig? Hier zijn wat tips. 

Doel

Je schrijft niet zomaar een zakelijke tekst. Jouw verhaal heeft een doel. Bedenk wat je wilt bereiken met je tekst. Welke richting ga je op? Wil je je lezers een stukje slimmer maken of breng je alleen verslag uit? Pas als je doel duidelijk is, kun je gaan nadenken over hoe je de tekst verder gaat opschrijven. Anders komt het nooit serieus en doelgericht over.

Opmaak en structuur

De structuur van een verhaal kun je niet alleen duidelijk maken met de inhoud, maar ook met hoe je een tekst opmaakt. Tussen de alinea’s gebruik je witregels en vetgedrukte tussenkopjes om duidelijk te maken waar het volgende stukje tekst over gaat. 

Actief

Actief schrijven is misschien wel de belangrijkste en makkelijkste tip die je krijgt als je aantrekkelijke teksten wilt schrijven. Actief schrijven betekent niets meer dan het onderwerp in je zin in actie laten komen.