22 juni 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

11 groendak

De voordelen van een sedumdak

Sedum is de ideale plant voor mensen die op zoek zijn naar een groene dakbedekking. Dit is een originele oplossing voor mensen die zich bewust willen zijn van het milieu en duurzaamheid. Deze plant is onderdeel van de familie van vetplanten en daarmee dus erg geschikt voor op het dak. De plant heeft daardoor namelijk weinig onderhoud nodig en groeit onder erg veel omstandigheden. Daarnaast is de plant erg kleurrijk wat een gezellige sfeer aan je dak geeft. Een groendak van https://groendaktotaal.nl/ of Sedumdak zoals het ook wel genoemd wordt bij deze plant, is fijn als je op zoek bent naar een duurzame oplossing. Daarbij zijn er nog een aantal voordelen te benoemen.

Het sedumdak als filtratie methode

Een groendak draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Dit komt doordat de planten zowel de lucht, als het fijnstof wat hierin hangt filtert. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Daarbij zuivert het ook het regenwater. Sedum werkt namelijk als een soort zeef, het water komt door de planten heen waardoor al het vuil achterblijft. Zo is het water wat wordt afgevoerd een stuk schoner. Dit zijn geen grote hoeveelheden, want sedum zorgt ervoor dat het water eerder wordt opgenomen. Hierbij wordt het ook vertraagd afgegeven en dus wordt het riool een stuk minder belast.

Isolatie en levensduur van een groendak

Een sedumdak brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Zo draagt een groendak bij aan een goed binnenklimaat. Door de dikke laag planten die over het dak heen zitten wordt het huis extra geïsoleerd. Zo blijft in de winter de warmte beter binnen en blijft het in de zomer juist koeler. Daarbij zorgen de planten op je dak voor extra bescherming. Deze raakt namelijk minder gemakkelijk beschadigd. Dit leidt ertoe dat een groendak wel twee keer zo lang mee kan gaan als een normaal dak. Hierdoor bespaar je dus geld en hoef je minder snel onderhoud te plegen