28 mei 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

snurkbeugel

Is een snurkbeugel nou echt effectief? 

Er zijn miljoenen mensen die soms of regelmatig snurken. Sommige mensen snurken gewoon elke avond. Niks mis mee, maar je kunt er iets aan doen. De snurkbeugel kan je helpen te stoppen met snurken of het in ieder geval drastisch verminderen. Maar werken die snurkbeugels wel echt?

snurkbeugel

Wat doet een snurkbeugel?

De snurkbeugel zorgt in principe dat je tong op zijn plek blijft en je mond in een goede houding blijft. Vaak wordt snurken namelijk veroorzaakt door je tong. Deze wordt dik gedurende de nacht en dat zorgt ervoor dat wanneer de tong weg zakt in de mond, er nog maar weinig ruimte is om doorheen te ademen. Daarvan krijg je dan ook vaak dat ronkende geluid. Dat is omdat je lichaam met alle macht aan het ademen is door een heel klein stukje luchtweg. Met de snurkbeugel blijft de tong op z’n plek en is er dus genoeg ruimte om te ademen.

snurkbeugel

Werkt die beugel echt?

Ja, in principe wel. Wanneer bij jou de oorzaak van het snurken hetzelfde is als hierboven beschreven dan zal je er zeker baat bij hebben. Het snurken vermindert sterk of verdwijnt helemaal. Er zijn echter ook andere redenen waarom een mens zou snurken. Het kan bijvoorbeeld iets met je amandelen te maken hebben. Die moeten er dan wellicht gewoon uit. Maar het kan ook zo zijn dat je sowieso al ademhalingsproblemen hebt die het veroorzaken. Mensen met astma snurken bijvoorbeeld ook meestal en kunnen daar weinig aan doen. Een snurkbeugel helpt dan soms een beetje maar niet voluit.