16 april 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

Parkbanken

IMG_3525In het park kom ik ze erg veel tegen, de parkbanken, maar ook in het centrum zie ik ze. Ik heb al heel wat verschillende soorten en maten uitgeprobeerd. Zo heb je houten picknicktafels met bankjes, de veel voorkomende houten bankjes, metalen bankjes en bankjes van beton en hout. En zelfs bankjes met afbeeldingen van kleine mozaïekstukjes.

Een parkbankje wordt intensief gebruikt en om ze zo lang mogelijk mooi te houden en zoveel mogelijk onderhoud te voorkomen, is het het beste dat ze stevig worden gemaakt van materialen die lang mee gaan en die zo weinig mogelijk invloeden ondervinden van het weer. Verder gaat niet iedereen even zorgvuldig om met producten en materialen in de buitenlucht, het is ook goed om hier vooraf rekening mee te houden.

Ik vind dat parkbanken, naast dat ze er leuk uit moeten zien, ook goed moeten zitten. Zodat je ze kan gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Even uitrusten van een fiets- of wandeltocht of om even van het uitzicht te genieten.

Eigenlijk is dat ook een eis die aan het bankje gesteld moet worden, hij moet op de goede plaats gezet worden.

Verder vind ik dat er voldoende parkbankjes moeten zijn tijdens je fietsrit of wandeling, zodat je voldoende kan uitrusten voordat je weer verder gaat.