22 juni 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

skal

Een SKAL bio certificaat en de voordelen hiervan

Een een SKAL bio certificaat is van groot belang. Vooral in de fruitteelt is dit papiertje een must. Hiermee kan je laten zien dat de opslag van jou producten volgens de richtlijnen is uitgevoerd. Denk hier bij aan een koelcel vol met fruit. Deze moet dagelijks in de gaten gehouden worden, om zo te bepalen of de conditie wel goed is. Als fruitteler van appels en peren, weet ik als geen ander hoeveel werk hierin gaat zitten. Ook moet je de nodige ruimte hebben om alles op te slaan. Natuurlijk heb ik wel een schuur, maar gaan koelcel.  skal

Een goed bedrijf die de Skal controle hoog in het vaandel heeft staan

Vanaf het moment dat ik als fruitteler aan de slag ging ben ik op onderzoek uitgegaan. Voor mij was het bijna een dagtaak aan het worden om mijn oogst in de gaten te houden. Daarom leek het mij verstandig om mijn spullen op te slaan bij het Koelhuis in Dronten. Hier worden alle opgeslagen producten regelmatig gecontroleerd en een Skal certificaat gemaakt. Hier wordt alles precies op bijgehouden, ook eventuele klachten over de producten kan je hier op terug lezen. Voor mij was dit een bijzonder goede stap, vooral omdat ik nu geen omkijken meer naar mijn oogst had.