21 juli 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

snowboard-kopen

Waarom is bescherming belangrijk bij het snowboarden?

Een van de belangrijkste bescherming die je nodig hebt bij het snowboarden is een snowboard helm. Dezelfde redenen als waarvoor je een helm draagt op de scooter, fiets, motor, step of skateboard. Het hoofd heeft natuurlijk onze schedel om onze hersenen te beschermen, maar wanneer je hard terecht komt is dit niet voldoende. Zo kan je schedel breken waardoor ook je hersenen beschadigt raken. Zonder onze hersenen kunnen we eigenlijk niks. Juist hierdoor is het dus zo belangrijk om je hoofd goed te beschermen. Een breuk aan je arm kan genezen maar een beschadiging aan je hersenen is stukken lastiger.

Wat heb je nodig?

Voor het snowboarden heb je dus een snowboard, snowboard bindingen, snowboard helm, handschoenen en heel wat bescherming nodig. Je kan zelf eigenlijk kiezen wat voor een bescherming je wilt dragen. Zo kan je kiezen voor een heel snowboard pak, wat je ook erg warm houdt, maar je kan ook gewoon kiezen voor warme kleding van jezelf.

Kwa bescherming wordt er vaak gekozen voor knie en- armbescherming. Dit zijn namelijk plekken die makkelijk kunnen breken wanneer je slecht terecht komt.

Buiten dat wordt ook de rugbeschermer en beschermend ondergoed steeds vaker gekozen. Hoewel het zeer belangrijk is om je rug goed te beschermen, zal het vallen op je stuitje voornamelijk heel veel pijn doen.

Is snowboarden gevaarlijk?

Als je ziet wat je allemaal nodig hebt, er speciale snowboard schoenen zijn en je een helm zeker niet mag vergeten, vraag je je misschien af of snowboarden wel veilig is. Natuurlijk kunnen er wat risico’s aan zitten maar dat is eigenlijk met elke sport wel. Het voordeel hiervan is dat je jezelf er wel heel goed tegen kan beschermen. Daarbij is het ook belangrijk om deze bescherming ten allen tijden te dragen. Denk dus niet na 20 jaar dat dit jou niet zou kunnen voorkomen, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.