28 mei 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

dakdekker

Wat kost een dakdekker?

Het werk van een dakdekker is niet alleen dakpannen leggen of een lek repareren. Deze vakmannen houden zich bezig met heel veel verschillende werken. En aan veel van deze werken hangt een verschillend prijskaartje. Maar wat kost een dakdekker? 

De werken van een dakdekker

Hoeveel je moet betalen voor een dakdekker is niet een vast bedrag. Er zijn namelijk een aantal punten die deze prijs beïnvloeden. Zo wordt er gekeken naar het type dak, het materiaal van de dakbedekking, de werkzaamheden en het uurtarief van de dakdekker. Hieronder lees je welke werkzaamheden een dakdekker uitvoert, en hoeveel dit ongeveer kost. 

Dakinspectie en dakonderhoud: Een belangrijk onderdeel van de werken van een dakdekker is de dakinspectie en het onderhoud. Hierbij wordt er namelijk voor gezorgd dat de kwaliteit van het dak goed blijft. Taken die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld dak reiniging en het repareren van een dakgoot. € 15,- tot € 25,- per m². 

Dakreparatie en renovatie: Wanneer een dak schade heeft, is het belangrijk dat hier zo snel mogelijk naar gekeken wordt. Een lekkage die niet gemaakt wordt kan namelijk veel extra schade opleveren. Bij een renovatie gaat het vaak om het vervangen van oude dakbedekking of het maken van de dakconstructie. € 45,- tot € 120,- per m²

dakdekker

Kosten overzicht werkzaamheden

In de onderstaande tabel vind je een kosten overzicht van de werkzaamheden

WerkzaamhedenGemiddelde prijs
Dakinspectie € 150,- tot € 250,-
Dak reiniging € 30,- tot € 45,- per m²
Dakonderhoud€ 15,- tot € 25,- per m²
Dakreparatie schuin dak€ 150,- tot € 350,- per m²
Dakreparatie plat dak € 250,- tot € 300,- per m²
Dakrenovatie schuin dak € 50,- tot € 120,- per m²
Dakrenovatie plat dak€ 45,- tot € 55,- per m²

Uurtarief dakdekker 

Ook het uurtarief van de dakdekker speelt een rol bij de opmaak van de prijs van een dakdekker. Hoeveel een dakdekker vraagt is afhankelijk van de ervaring van de dakdekker en het bedrijf waar hij of zij bij werkt. Wanneer een dakdekker bij een groot bedrijf werkt, zal deze meer kosten per uur dan wanneer een dakdekker als zzp’er aan het werk is. De gemiddelde prijs van een dakdekker is € 35,- tot € 45,- per uur.