22 juni 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

Adverteren op Facebook: hoe te beginnen? 

Social media marketing uitproberen? De advertentiemogelijkheden op Facebook adverteren zijn enorm. Het beste van alles is dat we de meeste zelf kunnen gebruiken, zonder de steun van een reclamebureau of mediahuis. In de volgende gids presenteer ik de basis waarmee je jouw campagnes efficiënt en veilig kunt uitvoeren. Hieronder staat een strategie keuze voorbeeld over hoe je jouw advertenties kunt optimaliseren en jouw budget kunt beheersen.

Eerste stap: een betaalmethode toevoegen

Dit is een stap die we niet kunnen overslaan. Uiteindelijk moeten we voor een bepaalde campagne betalen en dat kunnen we op 3 manieren doen: door creditcardgegevens (VISA, Master Card, American Express), PayPal-account en Facebook-promotiecoupons te verstrekken.

Campagnedoelen

Bereik – als je voor dit doel kiest, kun je zoveel mogelijk nieuwe/verschillende gebruikers bereiken. Wat is het verschil met merkherkenning? Verminderde frequentie van het weergeven van de advertentie per ontvanger. Binnen handbereik kunnen we handmatig het tarief instellen dat we bereid zijn te betalen voor 1000 views van onze advertentie en het aantal contacten met onze advertentie beperken.

We maken zelf creaties of gebruiken een bestaande post. Ik raad de laatste optie aan mensen die net aan hun avontuur beginnen met Facebook marketing. Onthouden! Kies voor goede resultaten de post die de meeste betrokkenheid heeft gegenereerd.

De doelgroep kiezen

Leeftijd, geslacht, talen – een betere filosofie bestaat hier niet. Het is alleen zo dat als je een schoonheidssalon voor vrouwen runt, het geen zin heeft om te besteden aan reclame die op mannen of jonge tienermeisjes zal lijken. Het is voldoende om vrouwen te kiezen die ouder zijn dan 25 jaar. De taal is handig als we een blog in het Nederlands hebben, of als je geen advertentie wilt uitzenden naar willekeurige profielen uit het buitenland of spamprofielen uit Azië. Hierdoor verhoog je de CTR’s van jouw advertenties en beloont Facebook adverteren je met lagere tarieven per klik. Social media marketing is nog nooit zo interessant geweest als nu. Begin vandaag nog!