28 mei 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

online psychologische hulp

Wat online psychologische hulp doet voor mensen met pleinvrees

Er zijn meerdere psychische aandoeningen die het moeilijk maken om de deur uit te gaan. Er zijn bijvoorbeeld mensen met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis of met borderline waardoor ze moeilijk het contact met anderen kunnen onderhouden. Maar pleinvrees is wellicht wel de lastigste aandoening om de straat mee op te gaan. Gelukkig is er voor die mensen online psychologische hulp.

online psychologische hulp

Wat is pleinvrees?

Wanneer je pleinvrees hebt dan vind je het eng of lastig om op grote open plekken te komen met veel mensen. Iemand met pleinvrees heeft bijvoorbeeld vaak de grootste moeite met de straat op gaan, zeker als het een feestdag of ander groot evenement betreft. Een tripje met de bus kan dan al teveel zijn. Juist voor die mensen met pleinvrees is het fantastisch dat er zoiets bestaat als online psychologische hulp. 

Hoe werkt zoiets?

Er zijn online allerlei websites waar je in contact kunt komen met een psycholoog of een coach. De beste aanwijzen is vrijwel onmogelijk: dit is een zeer persoonlijke keuze. De man of vrouw waar jij je goed bij voelt, die vindt een ander misschien wel heel vervelend. Ga daarom gewoon eens opzoek online en knoop een gesprek aan met iemand. Als het niet goed voelt, dan zeg je dat gewoon. Je bent toch anoniem.