22 april 2024

Het Weer in Klundert

Hoe is het Weer in Klundert

traditionele chinese geneeswijze

Wat we kunnen leren van traditionele Chinese geneeswijze

Al duizenden jaren worden in het oosten allerlei alternatieve manieren om mensen te genezen toegepast. De traditionele Chinese geneeswijze is met name bekend en wordt ook veel in het westen toegepast. Van al deze kennis die over duizenden jaren is vergaard kunnen wij hier in het westen namelijk ook een hoop leren. 

traditionele chinese geneeswijze

Bekende technieken

Wanneer we denken aan de Chinese geneeswijze denken veel mensen aan acupunctuur, acupressuur of geneesmiddelen vanuit de natuur zoals kruiden en andere voedingsstoffen. Deze vormen worden dan ook veel hier toegepast met succes. Natuurlijk kun je met een ernstige ziekte nog altijd het beste naar een regulier ziekenhuis gaan maar veel aspecten van de Chinese geneeswijze worden ingezet om pijn te verlichten, eetlust aan te wakkeren of psychische problemen op te lossen.

Het basisprincipe

De traditionele Chinese geneeswijze gaat uit van bepaalde banen in het lijf en hoofdelementen die wij allen in ons dragen. Vanuit die principes worden verschillende technieken toegepast die problemen kunnen oplossen met lichaam en geest. Deze geneeswijze gaat er dan ook vanuit dat je deze twee niet los van elkaar kunt zien. Wanneer je hier dus meer over wil leren, zul je deze twee als uitgangspunt samen moeten voegen.